CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportRomania, destinatia preferata a turistilor de divort


Romania devine destinatia preferata a "turistilor de divort", intrucat procedurile sunt mai rapide si mai ieftine, o firma italiana oferind servicii de desfacere a casatoriei all-inclusive, cu tot cu biletele de avion, pentru echivalentul a minimum 5.000 de dolari.

Din ce in ce mai multi italieni aleg sa divorteze in alte tari membre ale Uniunii Europene, unde procedurile legale sunt mult mai simple decat in Italia, unde pentru a dizolva o casnicie sunt necesari cel putin trei ani de trait separ at, noteaza New York Times (NYT).

Jurnalistii relateaza despre un cuplu care a venit la Bucuresti de la Bologna, pentru o singura zi, cu unicul scop de a semna documente de rezidenta in Romania. Cei doi soti spera ca in cateva luni casnicia lor va fi desfacuta legal.

"Un divort clasic dureaza prea mult daca intentia ta este sa-ti refaci viata si sa o iei de la capat", a declarat barbatul pentru NYT, insistand ca identitatea sa nu-i fie dezvaluita.

Oficialii si avocatiii vorbesc despre faptul ca este in crestere numarul celor care aleg sa profite de legislatia europeana si sa divorteze in alte tari pentru a evita procedurile complicate din Italia.

Practic, dupa ce obtin rezidenta, cuplurile pot cere divortul dupa doar sase luni, evitand astfel perioada de separare de trei ani, obligatorie in legislatia italiana.

Romania a devenit destinatia preferata a "turistilor de divort", potrivit oamenilor care lucreaza in acest domeniu. Ei afirma ca divortul in Romania este ieftin, rapid si procedurile sunt destul de flexibile.

"A fost usor. Abia ce am semnat", a declarat barbatul din cuplul intervievat de cei de la NYT.

Numarul italienilor care divorteaza in strainatate este greu de estimat pentru ca nu exista o statistica a autoritatilor in acest sens. Totusi, Gian Ettore Gassani, presedintele Academiei Italiene a Avocatilor pe probleme Matrimoniale, afirma ca a existat un trend crescator al numarului de italieni care divorteaza in strainatate. Din acest motiv, el afirma ca ce se intampla ar fi o infrangere a sistemului juridic italian. Asociatia pe care o conduce estimeaza ca, in ultimii cinci ani, cel putin 8.000 de cupluri de italieni au fost desfacute in strainatate.

Spania, Franta si Marea Britanie sunt si ele destinatii populare pentru divort, insa Romania este cunoscuta ca fiind o tara mai ieftina cu proceduri mai rapide. Firma care a aranjat divortul cuplului contactat de NYT, Divorzio Comodo, adica "divort usor", ofera servicii de desfacere a casatoriei rapide all-inclusive, cu tot cu biletele de avion, pentru echivalentul a minimum 5.000 de dolari americani.

 

Sursa: mediafax.ro