CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportIn weekend, se poate schia pe Valea Prahovei


Turistii care merg pe Valea Prahovei vor putea schia, inclusiv pe timp de vara, incepand din acest week-end, in fun park-ul din statiunea Busteni urmand a fi pusa in functiune o suprafata artificiala, cu o lungime de 120 de metri si lata de 20 de metri, pe care se va putea cobori pe schiuri.

Incepand de sambata, iubitorii sporturilor de iarna vor putea schia inclusiv pe timp de vara, in incinta fun park-ului din statiunea prahoveana Busteni urmand a fi pusa in functiune o suprafata artificiala pentru schi, a declarat administratorul partiei Kalinderu din Busteni, Ion Vasilescu.

Conform acestuia, suprafata artificiala pe care se poate schia are o lungime de 120 de metri, o latime de 20 de metri si nu este facuta din zapada artificiala, ci este construita din materiale speciale. Astfel, schiorii vor aluneca pe un covor sintetic si vor putea folosi schiuri normale, pe care vor da in prealabil cu un gel special, a explicat Ion Vasilescu.

Schiorii vor urca de la baza suprafetei artificiale pana in partea superioara a acesteia cu o banda, pretul pentru o astfel de ascensiune fiind de doi lei, a spus Vasilescu.

Fun park-ul din statiunea Busteni de pe Valea Prahovei este singurul parc din Romania destinat iubitorilor sporturilor de iarna care este deschis atat iarna, cat si vara.

In incinta fun park-ului functioneaza o sanie-tobogan, un carusel si o instalatie de tubing.

Fun park-ul de la Busteni a fost inaugurat in luna decembrie a anului trecut de catre ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, la eveniment fiind, de asemenea, prezent presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, deputat de Prahova.

 

Sursa: realitatea.net