CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportUdrea: Statul pierde in continuare foarte multi bani din cauza turismului la negru


Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat, joi, in localitatea hunedoreana Lupeni, ca statul pierde, in continuare, foarte multi bani din cauza turismului "la negru".

Elena Udrea a afirmat ca statul pierde foarte mult din cauza turismului "la negru", aceasta practica intalnindu-se atat in statiunile montane, hotelurile de pe litoral, dar si in sfera agroturismului.

"Statul pierde foarte mult in continuare din cauza turismului la negru. Nu toti cei care lucreaza in turism inteleg ca trebuie sa lucreze respectand legea, ca trebuie sa plateasca taxe si impozite", a declarat Elena Udrea.

Potrivit sursei citate, in aceste conditii este dificil ca statul sa sustina mai multe investitii in turism atat timp cat activitatea turistica si numarul real al turistilor nu sunt declarate.

"Este greu si pentru stat sa suporte investitiile atata vreme cat sprijinul statului nu se intoarce inapoi, nu se incaseaza atat de mult din turism la bugetul statului incat sa ne permitem investitii mai mari in turism. Peste tot exista activitate nedeclarata, atat in agroturism si zonele rurale, dar si prin nedeclararea numarului de turisti, in special in hoteluri din toate zonele tarii", a spus ministrul.

Elena Udrea a afirmat ca, odata inceputa investitia in domeniul schiabil de la Straja, investitorii din turism au inteles ca trebuie sa lucreze in parteneriat cu statul, motiv pentru care in statiunea din Lupeni au fost declarate sute de locuri de cazare.

 

Sursa: mediafax.ro