CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportCaii luati de la Letea pentru a fi dusi spre abator dar opriti in luna mai vor fi readusi in Delta


Caii care au fost luati de la Letea pentru a fi sacrificati dar opriti de ONG-uri si politie in luna mai undeva in judetul Braila vor ajunge duminica inapoi in Delta Dunarii, ocazie cu care ministrul Turismului, Elena Udrea, va semna un protocol cu ONG-ul Vier Pfoten in beneficiul animalelor.

"Fundatia Vier Pfoten Romania organizeaza duminica drumul de intoarcere si eliberarea cailor salbatici de la Letea care au fost salvati in urma cu trei luni din drumul catre abator. Convoiul de transport al cailor va ajunge duminica dimineata in localitatea Nufarul, judetul Tulcea, de unde va fi transportat pe apa pana la Sulina si apoi in Grindul Letea", au anuntat, vineri, reprezentantii organizatiei.

Eliberarea cailor in mediul in care au fost crescuti se va face in prezenta ministrului Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtatorul de cuvant al fundatiei, Livia Cimpoieru.

Potrivit unei informari de vineri a ministerului condus de Udrea, aceasta se va afla duminica la Letea, unde va semna un protocol de colaborare cu ONG-ul, in beneficiul cailor crescuti in salbaticie. Proiectul se numeste "Caii salbatici - Letea" si este menit sa fie "o garantie ca aceste animale nu vor mai fi maltratate".

"Proiectul prevede, in prima faza, mentinerea sub control a numarului de cai, ocrotirea si protejarea exemplarelor sanatoase", a anuntat Cimpoieru.

Scandalul legat de caii de la C. A. Rosetti a izbucnit la jumatatea lunii mai, dupa ce mai multe ONG-uri au dat publicitatii imagini cu caii tinuti in tarcuri, unii dintre ei slabiti si avand rani sangerande. Animalele ar fi urmat sa fie trimise la un abator, insa transportul a fost oprit, din cauza unor nereguli, intr-o comuna din judetul Braila.

Caii de la Letea, ale caror imagini au starnit in acele zile compasiune, manie si reactii publice, au un statut incert, pentru autoritati ei nefiind salbatici, ci doar "crescuti putin altfel decat se obisnuieste", regimul lor de proprietate stabilindu-se dupa "legea locului".

Premierul Emil Boc a cerut atunci respectarea conditiilor privind bunastarea animalelor si a legislatiei in vigoare in cazul cailor din Letea.

 

Sursa: mediafax.ro