CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportTrei morminte vechi de mii de ani, descoperite langa Ploiesti


Arheologii de la Muzeul de Istorie si Arheologie Prahova au descoperit, in localitatea Paulesti, situata la cativa kilometri de Ploiesti, doua morminte vechi de 4.500 de ani si unul vechi de o mie de ani, acesta din urma apartinand cel mai probabil unui membru al unei populatii nomade.

Arheologii au facut sapaturi la marginea padurii din localitatea prahoveana Paulesti, la cativa kilometri de Ploiesti si foarte aproape de Drumul National 1, pentru descarcarea arheologica a zonei in vederea efectuarii unei investitii.

Astfel specialistii au descoperit trei morminte, dintre care doua vechi de 4.500 de ani si unul datand din urma cu un mileniu, potrivit arheologului Alin Franculeasa, care conduce lucrarile.

Arheologul Alin Franculeasa a precizat ca "cea mai interesanta" dintre aceste descoperiri este mormantul vechi de un mileniu.

In interiorul acestui mormant au fost descoperite ramasitele unui om inhumat in pozitie asemanatoare crestinilor, iar alaturi de ramasitele umane au fost descoperite resturile unui cal, respectiv capul si picioarele animalului, precum si copitele acestuia, ceea ce ii face pe arheologi sa presupuna ca mormantul apartine unui membru al pecenegilor, populatie nomada care a trait in secolele X- XI.

In acelasi mormant au fost descoperite mai multe obiecte din fier, respectiv varful unei sageti, o zabala si un harnasament.

Arheologul Alin Franculeasa a spus ca nu este exclus ca in aceeasi zona sa fie descoperite si alte morminte foarte vechi, arheologii continuand descarcarea de sarcina arheologica a zonei.

 

Sursa: dailybusiness.ro