CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportUn incendiu de litiera a izbucnit in Parcul Natural Bucegi, intre Cabana Babele si Pestera


Un incendiu de litiera a izbucnit, marti dupa-amiaza, in incinta Parcului Natural Bucegi, in apropierea traseului care leaga Cabana Babele de Pestera.

Incendiul se manifesta pe aproximativ 200 de metri patrati, la locul incendiului fiind jandarmi montani si silvicultori, fiind asteptati si pompierii militari ai Detasamentului Fieni.

"Am fost anuntati prin Serviciul Unic de Urgenta 112 de acest incendiu. Este un incendiu care se manifesta pe o suprafata de 200 de metri patrati de vegetatie uscata si radacini de jnepeni in zona Vaii Sugarilor. Spre zona respectiva au plecat jandarmii montani de la postul montan Padina cu ATV-urile, dar si sivicultorii. In cel mai scurt timp urmeaza sa ajunga si Garda de interventie de la Fieni cu o autospeciala", a declarat putatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Dambovita, maiorul Eduard Felea.

Potrivit sursei citate, in zona este un teren inaccesibil, iar masinile nu pot ajunge acolo, astfel ca, la un moment dat, echipele de interventie vor merge pe jos.

"Pompierii au la ei lopeti, sticle cu apa si batatoare. Este o zona de stanca cu iarba uscata si jnepeni, fara padure din cate am inteles", a mai declarat Eduard Felea.

La ora transmiterii acestei stiri, echipele de interventie incearca sa localizeze incendiul izbucnit in zona Vaii Sugarilor, in apropierea Babelor, perimetru situat in Parcul Natural Bucegi, pe teritoriul judetului Dambovita.

In aceeasi zona in care se manifesta incendiul de marti s-a produs un incendiu in noaptea de vineri spre sambata, zona fiind monitorizata timp de doua zile dupa lichidarea incendiului.

Sursa: mediafax.ro