CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportPatrimoniul RAPPS ar putea fi scos la vanzare


Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea a anuntat ca patrimoniul RAPPS ar putea fi scos la vanzare, prin licitatie publica. Motivul? Foarte multe structuri turistice de cazare si de agrement sunt abandonate, a afirmat Udrea.

"Ii invit pe toti cei care vor sa investeasca in turism sa se intereseze si sa li se puna la dispozitie lista cu aceste obiective, care vor fi scoase la vanzare prin licitatie publica. Astazi, un patrimoniu important si valoros turistic aflat in proprietatea statului este abandonat. Cunoastem cazurile celebre de hoteluri carora le-am mai dat o stea, asa .... ca sunt ale statului, sa nu le inchidem de tot, care sunt in paragina, sunt prost administrate si sunt surse de venituri pentru directorii temporari numiti in functie acolo. Nu fac decat rau turismului romanesc. Aceste structuri vor fi toate scoase la vanzare. Va trebui sa mediatizam foarte bine posibilitatea de a cumpara, pentru ca ne-am dori chiar sa existe interes pentru obiectivul respectiv", a declarat Elena Udrea, potrivit Agerpres.

"Sunt hoteluri aflate in paragina, structuri de agrement facute in vremea lui Ceausescu, ajunse astazi in administrarea unor directori numiti politic la fiecare nou guvern si care nu au competenta, nici pregatirea si nici interesul sa administreze aceste structuri la standardele la care se face turism, totusi, chiar si in Romania, nu vorbesc in afara Romaniei. Deci, am cerut sa se vanda aceste structuri", a adaugat seful MDRT.

In ceea ce priveste data la care vor avea loc licitatiile, Udrea a spus ca in primul rand trebuie aprobat proiectul de vanzare a intregului patrimoniu RAPPS.

"Uitati-va la vilele in care locuiesc fostii sau urmasii fostilor nomenclaturisti sau ai nomenclaturistilor moderni. Stau in vile de protocol, nu platesc chirie, li se pare ca merita sa stea acolo. Nu! Daca cineva isi permite si vrea sa stea intr-o astfel de vila sa o cumpere. Sa dea statului banii pe vila respectiva si apoi sa o foloseasca precum un bun proprietar, nu sa traga doar foloasele de pe urma unui stat care inca isi mai permite sa creeze astfel de avantaje", a mai spus seful MDRT.

 

Sursa:jurnalul.ro