CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

Transport



Cataratul in copaci un mod de relaxare universal


Parcul de aventuri, un business care a castigat simpatia romanilor, devenind o alternativa la parcurile obisnuite, cinematografe, plimbari in mall sau iesiri la gratar. Astfel, weekend-urile de vara au adus o crestere de pana la 100% a numarului de vizitatori din aceste spatii.
Complexul Aventura Parc, situat pe DN1, in padurea Lucianca, a atras in timpul verii, in medie, intre 200 si 300 de vizitatori per week-end, dublu fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce numarul evenimentelor private din timpul saptamanii s-a majorat cu 8%, potrivit reprezentantilor companiei.
Evolutia pozitiva a fost stimulata si de activitatile de marketing si publicitate, in contextul in care, pana anul acesta, conducerea Aventura Parc nu s-a concentrat pe promovare.
"Aventura Parc a avut pana anul acesta o politica de publicitate probabil gresita, deoarece nu a investit bani in publicitate, considerand ca este mai important ca investitiile sa se faca in noi atractii sau imbunatatiri pentru parc. Dorim sa credem ca si investitiile in publicitate au adus un plus de vizitatori, chiar daca bugetul dedicat pentru acest segment este inca modest, de 2%", a spus Cristina Rebiere, directoarea complexului din Lucianca.
In 2011, conducerea parcului din Lucianca a investit peste 10.000 de euro in noi atractii si in intretinerea parcului.
Aceeasi tendinta de crestere a cererii pentru astfel de distractii, insa la un ritm mai scazut, a fost semnalata si in Parc Aventura din Brasov, unde numarul de vizitatori din timpul verii (in perioada iunie-august) a crescut cu 18% fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la circa 24.700 de vizitatori.
"Veniturile insa nu respecta acelasi tipar. Avem mai multe grupuri, atat de adulti, cat si de copii, ceea ce inseamna tarife speciale pentru intrare. In general, copiii vin cu mancarea de acasa si nu cumpara de la noi decat inghetata", a spus Stephane Combremont, directorul Parc Aventura Brasov.
Cum explica el evolutia business-ului? "Cred ca situatia economica ii determina pe romani sa stea mai mult in tara si prin urmare, ei cauta metode de divertisment locale", a raspuns Combremont.
In ceea ce priveste tipologia clientilor, potrivit lui Combremont, in cazul parcului din Brasov, familiile reprezinta 30% din totalul vizitatorilor, iar 15% sunt elevi si studenti (cu varste peste 12 ani), 20% sunt grupuri de prescolari si scolari (4-10 ani), 10% grupuri venite in team-building sau prin agentii de turism si 25% persoane individuale.

Sursa:internet