CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportCele mai ciudate parcuri dn lume


 

Iata cateva dintre cele mai ciudate parcuri:
Diggerland, Anglia
Cu 4 locatii diferite intinse peste un milion de metri patrati, acest parc cu tema de constructii este plin de masinarii grele. Mai mult de 200.000 de vizitatori vin aici in fiecare an, iar Spindizzy, un excavator simpatic, ii ia in cupa si ii invarte.
Parcul are si o echipa de cascadori, "The Dancing Diggers", care ofera spectacole private.
Parcul Suoi Tien, Vietnam
Aflat pe un loc sacru, acest parc ar trebui sa semene leit cu raiul budist. Este plin de statui si are si un acvariu cu 1.500 de crocodili (simboluri ale victoriei). Alta zona este cea a "Secretelor Vrajitorilor Junglei", unde vizitatorii vor vedea capcauni, monstri si scorpioni imensi (simboluri ale transformarii).
Palatul Unicornului e o zona cautata in parc, aceste personaje fiind considerate portile catre lumea de dincolo. Aici vei gasi incaperi unde vei auzi tipete si turisti care regreta ca s-au incumetat sa intre acolo.
Crocosaurus Cove, Darwin, Australia
Acesta este un parc cu reptile, unde vei putea vedea crocodili imensi in spatele unui zid transparent de acril, un fel de acvariu plin cu aer, in care tu stai. Dupa ce vezi animalele vii, treci pe la magazinul de la iesire, pentru a cumpara piele veritabila de crocodil.
Imperiul piticilor, din Kunming, China
Localizat in sudul Chinei si deschis in 2009, acest parc este plin de pitici, de la oamenii meniti sa te distreze, pana la membrii staff-ului. In total sunt in jur de 100 de angajati in miniatura, care pun in scena spectacole de balet, break dancing si canta la instrumente. Micul orasel construit in incinta este un fel de imperiu, cu imparat, imparateasa si Parlament.
Bon Bon Land, Danemarca
Numit dupa o marca de bomboane foarte populara in Danemarca, parcul de amuzament contine sobolani care vomita, vaci care dau lapte si furnici care urineaza. Scenele dezgustatoare sunt inspirate de numele bomboanelor: "gainat de pasari" sau "muste moarte".
Cu toate acestea, parcul este unul foarte popular si apreciat de copii, care, suprinzator, par sa guste acest tip de umor.
Lumea lui Dickens, Anglia
Vrei sa intri intr-o lume a foamei, criminalilor si a oamenilor misteriosi? Mergi in parcul ce recreaza lumea lui Dickens din secolul XIX, deschis in 2007. Vei avea fiori pe sira spinarii atunci cand vei intra in inchisoarea Marshalsea si vei merge cu barca din "Marile sperante", repunand in scena evadarea lui Magwitch din inchisoare.
Lumea Ferrari, Abu Dhabi
Deschis in 2010, primul parc tematic Ferrari din lume are 180.000 de metri patrati. Asteapta-te sa gasesti cel mai rapid roller-coaster din lume, care inainteaza cu o viteza de 130 de metri pe secunda. Fanii se pot intrece intre ei cu replici ale masinilor Ferrari.
Experienta Pamantului Sfant, Orlando, Florida
Imaginile religioase sunt bine venite oricand, dar atunci cand este creat un parc cu tema "Isus Hristos", lucrurile o iau putin razna. Se afla la cativa kilometri de Disney si atrage mii de oameni in fiecare an, acestia putand vedea "Cina cea de taina", patimile si diverse alte scene celebre.
Dubailand, Dubai
Cel mai mare parc acvatic in aer liber din lume, Dubailand, are plaje si chiar recife. Mai gasesti acolo piramide, gradini suspendate, replici ale Turnului Eiffel, Taj Mahalului si ale Turnului din Pisa.

 

 

Sursa:Ghid Turism