Pana nu demult Valea Prahovei era preferata turistilor, dar incet, incet, in cautare de intimitate, romanii au descoperit un alt paradis montan, pe Valea Doftanei. Acolo au parte de cazare rustica sau de lux, peisaje unice si gazde foarte primitoare.
Valea Doftanei, Secaria, Telega sunt trei localitati care urca vertiginos in topul preferintelor turistilor.Localitatea Valea Doftanei se afla in Muntii Baiului, in paralel cu Valea Prahovei.se află situată într-un cadru pitoresc, mediul fiind propice pentru turiştii dornici de relaxare, atât în concediu, cât şi doar într-un weekend. Ca amplasare, localitatea se află în nordul judeţului Prahova, între văile Prahovei şi a Teleajenului.
Aflată la baza munţilor, Valea Doftanei poate fi o destinaţie ideală pentru cei aflaţi în concediu sau doar în trecere. Aerul de munte şi numeroasele obiective turistice de care dispune localitatea au condus la o dezvoltare din ce în ce mai accentuată a turismului, în special a celui de weekend, favorizând astfel şi creşterea ofertei de cazare. Atât în Valea Doftanei, cât şi în zonele limitrofe acestei localităţi, turiştii au posibilităţi de cazare dintre cele mai diverse, atât în unităţi de tip hotelier, cât mai ales în vile şi pensiuni pitoreşti.
Atracţii turistice - obiective şi locuri de interes
Principalul punct de atracţie turistică din Valea Doftanei se află chiar în sudul localităţii şi este reprezentat de Lacul şi Barajul Paltinu. Pe lângă priveliştile deosebite, aceste puncte de atracţie reprezintă un adevărat refugiu pentru iubitorii de natură. Pentru cei aflaţi în concediu sau doar pentru petrecerea weekend-ului, în zonă se mai pot vizita Lacul Păltinoasa, Cheile Doftanei, Vârful Secariei, ruinele Bisericii Vechi, precum şi o sumedenie de gospodării ţărăneşti în care se mai păstrează folclorul specific acestei regiuni. O atracţie inedită a zonei o reprezintă Rezervaţia de brad natural "Glodeasa", formată din arbori cu vechimi de peste 200 de ani.
În Valea Doftanei există chiar şi o tabără internaţională de creaţie plastică, Valea Neagră, deschisă pe timpul verii pentru artiştii sculptori, graficieni sau pictori.
Sursa:Internet |