CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportEuropa de Sud-Est salvata de turistii germani


Un  final de sezon bun pentru turismul sud-est european, cel puţin în privinţa numărului de vizitatori din Germania. Anul a debutat cu a atitudine oarecum rezervată, mai ales în privinţa Greciei. Previziunile se refereau la un "an catastrofal", în care volumul rezervărilor urma să scadă cu aproape o treime. Dar, cele mai noi statistici sunt îmbucurătoare: Grecia rămâne în topul preferinţelor turiştilor germani, după Spania şi Turcia. "Diferenţele se reduc de la lună la lună", spune Kathrin Spichala, de la cel mai mare concern turistic din lume, TUI.
 Grecii ar putea finaliza actualul sezon cu un minus de 10 procente, faţă câştigurile înregistrate în 2011. Branşa turistică, optimistă prin tradiţie, califică aceste date ca fiind un succes, pentru că "în 2011, cele 2,5 milioane de turişti germani care au vizitat Grecia şi creşterea de 12 procente, au adus titlul de an record", explică Panagiotis Skordas, director pentru Germania în cadrul Centralei pentru turişti străini din Grecia. Un minus acceptabil reprezintă încă un rezultat bun, mai spune Skordas.
Informaţia este cu atât mai importantă, cu cât la începutul anului, relaţiile dintre Germania şi Grecia păreau deteriorate pe termen lung. Presa greacă o înfăţişa pe cancelara Merkel în uniformă SS, în timp ce publicaţiile bulevardiere germane le recomandau grecilor să îşi vândă insulele sau chiar faimosul Acropole pentru a-şi plăti datoriile. Între timp spiritele s-au potolit, explică Nina Kreke, de la concernul turistic Thomas Cook, "aşa încât germanii au recăpătat încredere şi şi-au rezervat locuri". Iar hotelierii greci au contribuit şi ei puţin la dezamorsarea conflictului, acordând reduceri substanţiale la preţul serviciilor, scriu cei de la Deutsche Welle.
 

Sursa:Internet