CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportAgentiile de turism se intrec in oferte


Elevii ar fi trebuit sa revina la cursurile scolare din 10 septembrie  conform graficului initial doar ca executivul a decis sa mai acorde o saptamana de vacanta pentru ca scolile sa-si poata finaliza pregatirile pentru noul inceput de an.
„Anul scolar 2012 -2013 va incepe pe 17 septembrie - cu o saptamana intarziere fata de ceea ce a fost planificat ceva mai inainte. Prelungirea vacantei este bine venita pentru marea majoritate a scolilor maramuresene, care pot lucra la amenajarea spatiilor scolare. Ceea ce inseamna ca toate lucrarile pentru clasa pregatitoare, pentru igienizari, pentru alte amanajari ale salilor de clasa vor fi facute cu mai mult calm si asta inseamna si cu o calitate mai buna”, a declarat inspectorul scolar adjunct din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ), Cristian Heuberger.
Odata cu prelungirea vacantei si hotelierii de pe litoralul romanesc se asteapta sa creasca numarul turistilor anuntati pentru mijlocul lunii septembrie. De altfel, agentiile de profil din Maramures se intrec in aceasta perioada in oferte care mai de care mai atractive, punand la dispozitie in cadrul programului „Litoralul pentru toti” pachete de turism la preturi mult mai mici decat in sezon.
Litoralul ii asteapta in continuare pe cei care doresc sa-l viziteze, la preturi foarte atractive. Sunt hoteluri de 2-3 stele care ofera cazare de sase nopti la pretul de 168 de lei pe tot pachetul. Sunt cateva hoteluri care ofera si all inclusive in acest program ’Litoralul pentru toti’. E o premiera, deoarece pana acum all inclusive era doar in timpul sezonului”, a aratat reprezentantul unei agentii de turism din Baia Mare, Daniela Grigorescu.
Pentru hotelurile de 3-4 stele, pachetele de sase nopti cu regim all inclusive costa in jur de 600 de lei. Pe langa preturile atractive, agentii de turism spun ca prognozele meteo sunt optimiste pentru saptamana urmatoare si ca elevii se vor putea bucura din plin de saptamana de zilele de vacanta in plus.
In compensatie cu acest „bonus” oferit de Executiv, oficialii ISJ au declarat ca vacanta de primavara va fi mai scurta cu o saptamna.

 

Sursa:Internet