CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportPeste 17 milioane de euro pentru cei care vor sa investeasca in turism


Aceasta suma poate fi accesata, dupa ce Autoritatea de Management a programului Regio din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) a anuntat lansarea unui nou apel de proiecte pentru domeniul major de interventie DMI 5.2 „Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale si cresterea calitatii serviciilor turistice”, se arata intr-un comunicat al ministerului de resort.
 Incepand cu data de 23 octombrie 2012, la sediile Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud-Vest Oltenia si al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru pot fi depuse noi cereri de finantare pe domeniul mentionat.


Ghidul solicitantului actualizat poate fi consultat pe site-ul programului Regio.
Apelul de proiecte beneficiaza de un buget orientativ in valoare de 17,84 de milioane de euro, din care circa 14,23 de milioane de euro sunt alocati pentru regiunea Sud-Vest, restul de circa 3,61 de milioane de euro revenind regiunii Centru. Cererea de proiecte este cu depunere continua, pana la depasirea cu 50% a alocarii financiare.
Pentru perioada 2007-2013, Regio are un buget orientativ de 4,3 miliarde de euro, din care circa 3,5 miliarde de euro reprezinta fonduri europene nerambursabile alocate Romaniei din Fondul European de Dezvoltare Regionala. La data de 3 septembrie, programul Regio avea un stadiu de contractare de 94,67% (raportat la sumele FEDR alocate), corespunzator unui numar de 3.158 de contracte de finantare semnate cu beneficiarii programului.

 

Sursa:Internet