CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportPelerinajele la locurile sfinte intaresc credinta pelerinilor


Pelerinajele la locurile sfinte sunt o necesitate şi întăresc credinţa pelerinilor, a spus  Preafericitul Părinte Patriarh Daniel. Afirmaţia a fost făcută după sfinţirea noului autocar al Sectorul de Pelerinaj al Patriarhiei Române.
“Considerăm că activitatea pe care Biserica o desfăşoară prin intermediul acestor pelerinaje este benefică şi este o necesitate, nu este un lux. Pelerinajul nu este simplu turism, este o călătorie duhovnicească şi acest pelerinaj este o lucrare pastoral misionară a Bisericii. În pelerinaje se întărește în credinţă grupul de pelerini prin citirea textelor Sfintei Scripturi şi vizitarea locurilor biblice sau ale locurilor sfinte unde au vieţuit oameni plăcuţi lui Dumnezeu Cel Unul Sfânt. Este mare nevoie de a scoate din rutină viaţa parohiilor, a mănăstirilor şi în acelaşi timp de a da speranţă şi a aduce bucurie multor bătrâni, multor pensionari, multor oameni care nu au avut în timpul vieţii posibilitatea să viziteze Ţara Sfântă sau mănăstiri din diferite ţări ortodoxe; sunt şi o mulţime de români care nu cunosc bine locurile sfinte româneşti”, a spus Preafericirea Sa după cum ne informează Radio TRINITAS.
Astfel, noul mijloc de transport este destinat efectuării de pelerinaje pe rute interne şi internaţionale.


În anul 2000, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, pe atunci Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, a înaintat Sfântului Sinod propunerea înfiinţării unui Birou de Pelerinaje, prin care pelerinii să aibă posibilitatea de a merge la Locurile Sfinte de la Ierusalim, cu prilejul sărbătoririi a două milenii de la venirea în lume a Mântuitorului Iisus Hristos.
Din anul 2000 până în anul 2007, Sectorul de Pelerinaje al Patriarhiei Române era constituit din Biroul de Pelerinaje cu 2 sedii în Bucureşti, unde se organizau pelerinaje interne la mănăstirile reprezentative din ţară şi externe în: Israel, Iordania, Egipt, Grecia, Muntele Athos, Turcia şi Bulgaria.
Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, (prin temeiul nr. 10.847/2007), s-a înfiinţat în cadrul Sectorului de Pelerinaje al Patriarhiei Române, Agenţia tour operatoare „Basilica Travel”, specializată în pelerinaje interne şi externe, cu sediul în strada Doamnei, nr. 20, sector 3, Bucureşti.
Din anul 2007 până în prezent, Sectorul de Pelerinaje al Patriarhiei Române şi-a îmbogăţit portofoliul cu destinaţii noi precum: Rusia, Ucraina, Macedonia, Serbia, Orientul Mijlociu şi Italia.

 

Sursa:Internet