CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

Transport"Salonul calului"un eveniment in premiera in Romania


In Romania, manifestatiile hipice sunt inca in faza pionieratului. O realitate care este insa pe cale sa se schimbe. Mii de romani au vizitat editia de anul acesta a "Salonului Calului", iar interesul lor pentru lumea ecvestra i-a bucurat pe expozantii care cred cu tarie ca pasiunea lor pentru cai se poate transforma intr-un business de succes.
Cele mai frumoase exemplare cabaline, standuri cu produse ecvestre si concursuri de sarituri. Toate acestea au incantat privirile pasionatilor de cai la prima editie a Salonului Calului. Desfasurata in apropierea Bucurestiului la sfarsitul lunii septembrie, manifestatia a reusit sa reinvie atractia romanilor fata de echitatie.
Salonul din 2012 a cuprins atat conscursul cu cele 16 probe sportive de sarituri peste obstacole, cat si prezentari de cai de rasa, show-uri de cascadorii, dresaj pe muzica, expozitie de masini de colectie si standuri de prezentare cu produse ecvestre. Editia a doua a Salonului Calului promite sa aduca si licitatii profesioniste de cai de rasa.

Preluând modelul faimosului Salon du Cheval din Paris, pe parcursul celor 4 zile de eveniment Salonul Calului a oferit acțiuni dedicate publicului specializat (proprietari de herghelii, cluburi de echitație, proprietari de cai, producători din domeniu), dar și tuturor admiratorilor acestui sport nobil.Sportivul Radu Ilioi de la clubul CSM Sibiu a câştigat pentru al doilea an consecutiv competiţia Marele Premiu al Municipiului Bucureşti alături de calul său, Brutus. Pe locurile doi şi trei s-au clasat Torok Sandor din Ungaria cu calul Lancelot, respectiv Jacab Aron cu calul Mefisto, reprezentând clubul Drosera din Satu-Mare. Vedeta show-ului ecvestru a fost Platon, calul veteran al Clubului Equestria, iar pe partea de competiţie a fost calul Brutus, câştigător al celei mai dificile probe, Marele Premiu al Municipiului Bucureşti. Foarte aplaudat si apreciat a fost şi calul clubului Equestria, Leopold, câştigător surprinzător şi de necontestat al probei de forţă.
Prima ediţie a Salonului Calului a fost organizată în parteneriat cu Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Romsilva, Ministerul Dezvoltării Teritoriale şi Turismului sub egida Explore the Carpathian Garden, Jandarmeria Română, sub patronajul Primăriei Municipiului Bucureşti.

 

Sursa:Internet