CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportAvertizare de ninsori in toata tara


Meteorologii au emis o avertizare de ninsori în toată ţara în intervalul Miercuri dimineaţă - Joi seara. ANM precizează că se va depune strat de zăpadă în special în sud-vestul, centrul, nordul ţării şi în zona de munte, iar în regiunile estice şi la munte va fi vânt puternic.
În Moldova, Muntenia şi Dobrogea ploile se vor transforma, în noaptea de Miercuri spre Joi, în lapoviţă şi ninsoare.
Joi, 6 decembrie, va ninge în special în Moldova şi în zona Carpaţilor Orientali.
Vântul va prezenta intensificări în regiunile estice şi la munte, cu viteze ce vor depăşi local 60 de kilometri pe oră.
Avertizarea intră în vigoare Miercuri, de la ora 6.00 şi ţine până Joi la ora 18.00.Mai multe drumuri din judeţul Suceava au fost acoperite cu un strat de zăpadă, dar şi artere din zona de munte a judeţului Harghita.
Iarna şi-a intrat în drepturi în România, iar locuitorii din nordul ţării şi estul Transilvaniei întâmpină primele probleme serioase create de zăpadă. Mai multe drumuri au fost acoperite cu un strat de fulgi de nea, care face ca traficul să se desfăşoare cu dificultate pe mai multe artere şi în Pasurile Mestecăniş şi Tihuţa, din judeţul Suceava.
Traficul rutier se desfăşoară cu dificultate şi pe drumurile naţionale care traversează zonele înalte din judeţul Harghita. În Harghita a început să ningă în noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 02.00.
Potrivit şefului Secţiei Drumuri Naţionale Harghita, Cătălin Romanescu, pe DN 13 B, Gheorgheni - Bucin - Praid, stratul de zăpadă de pe carosabil atinge trei centimetri la Vârful Bucin, unde s-a intervenit cu material antiderapant. La Bucin, stratul de zăpadă aşternut în afara şoselei măsoară opt centimetri.
De asemenea, se circulă îngreunat din cauza zăpezii şi pe DN 12 Miercurea Ciuc – Gheorgheni, în zona localităţii Izvoru Mureşului, pe DN 15, între Topliţa şi Borsec, precum şi pe DN 12 C, în staţiunea Lacu Roşu.
22 de utilaje de deszăpezire acţionează pentru îndepărtarea zăpezii de pe drumurile naţionale care străbat judeţul Harghita, potrivit Mediafax.

Sursa :Internet