CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportHotelul Transilvania din Alba Iulia a fost vandut


"Am vândut hotelul Transilvania din Alba Iulia fraţilor Florea. Valoarea tranzacţiei a fost de 1,7 milioane de euro, plus TVA", a declarat agenţiei MEDIAFAX Josef Goschy.
Acesta a adăugat că negocierile au durat o lună şi jumătate.
"Am vândut hotelul pentru că am avut nevoie de bani. Cu suma obţinută voi plăti din creditul pe care l-am luat cu mai mulţi ani în urmă pentru a cumpăra alte hoteluri", a explicat Goschy.
El a adăugat că fraţii Florea vor să investească în modernizarea hotelului şi să-i ridice gradul de confort de la 2 la 4 stele. Hotelul Transilvania are 82 de camere.
Fraţii Florea au afaceri în domeniul construcţiilor civile şi industriale, dar şi în segmentul transporturilor de mărfuri. Firmele din Florea Grup activează şi în domeniul carburanţilor şi al materialelor de construcţii.
Josef Goschy a încearcat fără succes de câţiva ani să vândă zece hoteluri pe care le deţine în ţară, însă cumpărătorii nu au fost interesaţi de ele. Omul de afaceri a declarat recent agenţiei MEDIAFAX că, din lipsă de cumpărători pe piaţa internă, vrea să le promoveze în China, Rusia şi ţările arabe.
El a scos la vânzare în ultimii ani mai multe hoteluri, respectiv Amfiteatru-Belvedere-Panoramic din staţiunea Neptun-Olimp, pentru care cere câteva zeci de milioane de euro, complexul Fântânele din Cluj, cu două hoteluri (Bianca şi Radu), care costă 6,5 milioane de euro, complexul Făget (80 de locuri), tot din Cluj, cu 5,2 milioane de euro, complexul Onix-Safir din staţiunea Cap Aurora (5,2 milioane de euro), hotelul Transilvania din Alba Iulia (3 milioane de euro) şi hotelul Central din Suceava (3 milioane de euro).
Goschy, în vârstă de 80 de ani, spune că înceracă să vândă o parte din hoteluri pentru a investi banii obţinuţi în modernizarea celorlalte.
Firma Unita Turism, deţinută de Goschy, are acum 24 de hoteluri care cumulează peste 3.500 de camere şi 7.000 de locuri în restaurante, fiind cel mai mare lanţ hotelier din România.

 

Sursa:Internet