CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportÎnchiderea teraselor la ora 22 va falimenta Centrul Istoric


Închiderea teraselor la ora 22.00 va falimenta Centrul Istoric din Bucureşti, singurul obiectiv important al turismului de divertisment din Capitală, susţine Dan Matei Agathon, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turism şi Servicii (FPTS). El solicită Primăriei Capitalei renunţarea la acest proiect şi adoptarea unei atitudini de încurajare a turismului de divertisment din această zonă
Acest proiect reprezintă o întoarcere la comunism când restaurantele se închideau exact la 22.00 pentru ca duşmanii poporului să nu comploteze împotriva regimului. Turiştii, fie români, fie străini, nu sunt duşmanii Bucureştiului şi ar trebui încurajaţi să vină, să stea şi să cheltuie cât mai mult în Centrul Istoric, nu să fie izgoniţi pentru că s-a închis programul, a spus el.
Încasările din Centrul Istoric, de circa 150 de milioane de euro anual, potrivit lui Dan Matei Agathon, se vor reduce la un sfert dacă această propunere de închidere a teraselor va fi aprobată, iar multe dintre planurile de dezvoltare şi de renovare din zonă vor fi anulate. Chiriile imense nu vor mai putea fi acoperite doar din activitatea de zi, aşa încât multe dintre locaţii se vor închide. Aşa arată viitorul Centrului Istoric în perspectiva închiderii teraselor şi a limitării lor, un proiect din care va pierde toată lumea pentru ca să nu câştige nimeni nimic. Îşi imaginează cineva cum ar fi reacţionat spaniolii care au cântat toată noaptea în Centrul Istoric cu ocazia Finalei Europa League din luna mai a anului trecut dacă chelnerii i-ar fi trimis la culcare de cu seara pe motiv de închidere a teraselor?

 

Sursa:Internet