CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportPiata Enescu,Strada Michael Weiss si Piata Sfantului intra in reparatii


In acest an intreaga stradă Michael Weiss va fi transformată, într-un pietonal, cu terase pe axul central, după modelul străzii Republicii. De asemenea, Piaţa Enescu va intra într-un proces de amenajare şi va fi transformată într-o piaţetă din care vor dispărea parcările. Şi Piaţa Sfatului va intra în reparaţii, urmînd ca toate reţelele de utilităţi să fie schimbate, iar pavajul să fie înlocuit acolo unde este nevoie. Aceste lucrări fac parte din proiectul de reabilitare a centrului istoric al Braşovului, demarat în perioada 2005-2006. „Municipalitatea îşi propune ca în acest an să finalizeze proiectul de reabilitare a centrului istoric, făcînd mai multe amenajări la unele obiective, pentru a le integra în specificul zonei“, spune purtătorul de cuvînt al primăriei Braşov, Sorin Toarcea.
Strada Michael Weiss, la fel ca Republicii
Una dintre cele mai importante modificări în Centrul istoric constă în transformarea integrală a străzii Michael Weiss în pietonal. În acest moment, partea cuprinsă între strada Postăvarului şi strada Republicii este închisă complet circulaţiei, în timp ce porţiunea dintre Republicii şi strada Mureşenilor, pe care se va interveni în acest an, este semi-pietonală, permiţînd circulaţia riveranilor. „Pe porţiunea semi-pietonală trotuarul se va decapa şi se va aduce la acelaşi nivel cu actuala parte carosabilă. Strada va fi apoi pavată, la fel ca şi în porţiunea pietonală, avînd şi un sistem de colectare a apelor pluviale, pe centru“, a explicat purtătorul de cuvînt al primăriei, Sorin Toarcea. Imediat după amenajare, pe pietonalul de pe Michael Weiss va exista şi posibilitatea instalării unor terase, după modelul străzii Republicii.
Fără maşini în Piaţa Enescu
Pe lista lucrărilor pentru amenajarea centrului istoric este inclusă şi Piaţa Enescu, cu cele două bretele de legătură spre strada Michael Weiss. În zonă vor fi făcute toate reparaţiile necesare şi vor dispărea locurile de parcare. Piaţa va fi închisă circulaţiei maşinilor. „La fel ca şi cei care îşi parcau maşinile pe Michael Weiss, şi cei care au spaţii de parcare în Piaţa Enescu vor primi alte locuri în parcarea din spatele hotelului Aro Palace, unde cel mai probabil se va diminua parcarea publică“, a declarat Sorin Toarcea.
Piaţa Sfatului intră în reparaţii
Din această primăvară vor fi reluate şi lucrările începute toamna trecută, pentru înlocuirea reţelelor în Piaţa Sfatului. În acest an, pentru Piaţa Sfatului sînt prinse şi reparaţiile pentru pavaj, fără a afecta însă actuala amenajare. „Vor fi făcute toate reparaţiile necesare, fără a fi însă modificată geometria şi planimetria Pieţei Sfatului, avînd în vedere că s-a dovedit deja că acesta este un model de succes, care a reusit să îmbine cel mai bine specificul Braşovului“, a explicat Sorin Toarcea. Lucrările din centrul istoric vor avansa apoi şi spre curtea Bisericii Negre, după ce s-a finalizat descărcarea arheologică din zonă. „Toate aceste lucrări vor fi finanţate din bugetul local şi încercăm să le finalizăm pînă la sfîrşitul lui 2013“, a mai spus Toarcea.

Sursa:Internet