CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

Transport100 mil de euro investesc israelienii intr-o statiune din Bucegi


Este vorba de o investitie a carei valoare atinge 100 de milioane de euro, investitorii provin din Israel si cu aceasta masiva investitie vor reusi sa aduca inca vreo 2.990 de noi locuri de cazare. Grupul de investitori au achizitionat peste 185 de hectare in zona muntelui Nucetu, zona mai inalta din Dambovita (o zona ce nu se afla printre zonele protejate). Proiectul cuprinde realizarea unei statiuni montane moderne, unde se vor putea practica si indragitele sporturi de iarna, cat si alte activitati specifice sezonului estival. Dupa obtinerea autorizatiilor si avizelor necesare se va porni si inceperea lucrarilor pentru finalizarea proiectului care se estimeaza ca va fi pe o durata de circa 6 ani.
S-a facut si un studiu al specialistilor de la Parcul National Bucegi in care se arata care sunt celelalte zone protejate. Acest teren achizitionat e format din teren liber de vegetatie forestiera si teren cu vegetatie forestiera. Grupul de investitori mai au investitii si in alte tari (Marea Britanie, Statele Unite ale Americii si Israel), in domeniul imobiliar cat si in cel turistic.
Asadar, un grup de investitori israelieni au cumparat aproximativ 200 de hectare de teren in comuna Moroeni si vor incepe in acest an construirea unei statiuni turistice in zona montana a judetului Dambovita.

 

Sursa:Internet