CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportNoaptea Muzeelor din 18 mai va cuprinde si colectii din mediul rural


Cea de-a zecea editie autohtona a Noptii Muzeelor, eveniment desfasurat anual in peste 3.000 de institutii de gen din Europa, va avea loc pe 18 mai si va cuprinde, potrivit recomandarilor Ministerului Culturii, muzee si colectii din mediul rural.
Ministerul Culturii recomanda muzeelor din Romania, printr-un document datat 15 martie si semnat de secretarul de stat Radu Boroianu, sa diversifice oferta culturala in timpul Noptii Muzeelor, scrie Mediafax.
"In contextul diversificarii ofertei dumneavoastra culturale, special dedicate acestui eveniment, va rugam sa aveti in vedere si organizarea unor expozitii/proiecte culturale in parteneriat cu muzee si colectii din mediul rural (structuri ce functioneaza in subordinea primariilor sau in cadrul scolilor si caminelor culturale sau care sunt gestionate de persoane private)", se arata in documentul citat.
Prin aceaste parteneriate, Ministerul Culturii doreste sa contribuie la promovarea unui patrimoniu cultural mai putin vizibil, care nu beneficiaza de cele mai bune conditii de conservare, documentare si expunere.

 

Sursa:Internet