CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportUE aloca 145 mil. euro pentru protectia tarmului romanesc al Marii Negre


Comisia Europeana (CE) a aprobat alocarea a 145 milioane de euro pentru un proiect de 170 de milioane de euro care prevede protejarea tarmului romanesc al Marii Negre pe o portiune de sapte kilometri, intre Constanta si Eforie Nord, a anuntat institutia europeana."Proiectul se va concentra pe cinci dintre zonele de coasta cele mai expuse procesului de eroziune accelerata, care masoara in total 7,3 km. Proiectul consta, in principal, in investitii in infrastructura de protectie a tarmului. Se va incerca stoparea procesului de eroziune prin construirea unor protectii noi si realimentarea plajelor cu nisip", se arata intr-un comunicat al CE, preluat de Mediafax.
Proiectul va asigura extinderea plajei cu 33 de hectare pana in 2015 si se estimeaza ca aproximativ 278.000 de locuitori vor beneficia de reabilitarea tarmului, proiectul urmand sa genereze circa 250 de locuri de munca.
Comisarul european pentru politica regionala, Johannes Hahn, a declarat ca proiectul este un exemplu concret pentru modul in care fondurile structurale contribuie atat la protectia mediului, cat si la dezvoltarea economica regionala.

 

Sursa:Internet