CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportDin aceasta vara fiecare club din Mamaia va avea un car alegoric


Consilierii locali municipali constanteni au aprobat un proiect de hotarare privind aprobarea unor masuri de stimulare a turismului in statiunea Mamaia, printre acestea aflandu-se si obligarea proprietarilor de cluburi de a construi un car alegoric cu care sa defileze in timpul sezonului estival, scrie Mediafax.
Proiectul a generat dezbateri intre consilierul PNL Radu Bogdan Matei si primarul Constantei, Radu Mazare. Liberalul a spus ca proprietarii de cluburi nu trebuie sa fie obligati sa faca acest lucru.
"Mi se pare o masura anticompetitiva pentru ca ridica foarte mult standardul de intrare pe piata de cluburi si forteaza un operator economic sa faca o investitie pe care el o considera a nu fi benefica afacerii lui. Este o masura coercitiva", a explicat consilierul PNL.
La randul sau, Radu Mazare i-a raspuns: "Adica eu ma imbrac in toate hainele, ma scalambai pe la toate televizoarele de placere?"
Primarul a precizat ca trebuie facut un efort comun intre autoritati si agenti economici pentru dezvoltarea turismului in Mamaia.
"Anul trecut am tipat eu la ei, ca erau de acord, da sa mai vedem, ca o mai amanau si din consideratie pentru mine, dupa ce am racnit de doua ori, au facut. Acum am zis ca nu mai are sens sa racnesc, le-am spus ca le dau hotarare de consiliu si asta e viata. Lasand gluma la o parte, ce se intampla la Mamaia este rezultatul unui efort comun. Daca fiecare priveste pravalia lui individual, nu se ajunge la ceea am reusit sa ajungem cu Mamaia. Dumneavoastra ati spus ca daca el considera ca este benefic activitatii lui. Pai, asa poate sa considere oricare si eu pot sa consider ca nu este benefic activitatii mele de primar, dar de ce sa cheltuiesc eu ca sa fac care alegorice, sa defilez in fiecare saptamana, sa aduc toate televiziunile. Pentru ce?", a mai afirmat Radu Mazare.
In acel moment in discutie a intervenit un alt consilier PNL, Ana Marcu, care i-a spus primarului: "Diferenta este ca pe dumneavoastra nu v-a obligat nimeni".
Radu Mazare insa i-a spus ca patronii de cluburi castiga din reclama pe care o face el: "Diferenta este ca el castiga bani din reclama pe care eu o aduc acolo, iar eu nu castig nimic. Asa consideram noi ca se face turism in statiunea Mamaia si pot sa va dau mai multe exemple despre cum se face turism in Europa, unde decizia autoritatii ii priveste pe toti care sunt implicati in fenomenul de turism. Si va dau locatii unde turismul inca functioneaza in Europa si o sa vedeti ca sunt decizii ale autoritatilor locale pe care le respecta cu totii".

 

Sursa:Internet