CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportAvioane fara pilot vor zbura in spatiul aerian


Avionul de dimensiuni mici are o autonomie de aproximativ 3 ore, in functie de incarcatura, poate atinge viteze de peste 110 km/h la altitudini de peste 2.500 metri.
Aparatul de zbor UAV Hirrus, statia de control de la sol, mecanismul de orientare a antenelor si rampa de lansare au fost proiectate si construite in intregime de echipa de specialisti romani din cadrul companiei. Hirrus este un proiect in care TeamNet investeste resurse de cercetare de peste 2 ani.
In perioada 17 – 21 iunie, UAV-ul a efectuat primele zboruri pentru colectare de date in beneficiul unui proiect de cercetare academica. Informatiile livrate cu ajutorul senzorilor optici montati pe Hirrus vor fi folosite pentru evaluarea potentialului de inundatii dintr-un bazin hidrologic. Pana pe 31 iulie, TeamNet va mai efectua inca 6 misiuni cu acest UAV, toate fiind zboruri de colectare de date pentru proiecte de cercetare.
„UAV-urile noastre sunt aparate de zbor usor adaptabile pentru diferite misiuni, care livreaza informatii relevante, precise si corect localizate, in timp real. Am primit propuneri pentru utilizarea Hirrus in proiecte de cercetare in agricultura, turism, protectia mediului, preventia dezastrelor si chiar arheologie. In curand, in Romania, dar si pe alte piete, cererea de tehnologie UAV din sectorul privat va creste, pe masura ce tot mai multi clienti privati vor vedea beneficiile utilizarii datelor oferite de astfel de avioane fara pilot”, a declarat Bogdan Nedelcu, vicepresedinte Proiecte Strategice TeamNet.

Sursa:Internet