CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportCovasna, vizitată de jurnalişti englezi


Doi fotografi şi doi jurnalişti din Marea Britanie, redactori la publicaţia destinată turismului "The Healing Sources", au vizitat judeţul Covasna, la sfârşitul săptămânii trecute, cu scopul de a identifica locuri naturale cu calităţi terapeutice, încă funcţionale, transmite corespondentul MEDIAFAX, citând un comunicat transmis luni de Consiliul Judeţean Covasna.
Potrivit sursei citate, jurnaliştii englezi vizitează 12 ţări europene, de la Marea Baltică până la Marea Neagră, cu scopul de a prezenta locuri necunoscute turiştilor englezi.
Membrii grupului au vizitat unitatea de îmbuteliere a apei minerale de la Vâlcele, mofetele de la Covasna, sauna şi bazinul în aer liber de la Peteni, precum şi o gospodărie rurală.
Fotograful Christian Banfield consideră că o mare parte a societăţii occidentale s-a plictisit de tratamentele spa scumpe, bazate pe spectaculozitate şi materiale artificiale.
"Am avut informaţii despre locurile din Europa de Est, am decis să venim personal pentru a evalua regiunea. Ceea ce am văzut considerăm că este ceva minunat: resursele locale sunt copleşitoare, arhitectura este fascinantă, iar tratamentele sunt tradiţionale", a spus Banfield.
Jurnaliştii englezi au remarcat frumuseţea locurilor şi viaţa sănătoasă pe care o duc localnicii din mediul rural şi care s-a pierdut în procesul de globalizare.
"Când vorbim de turism, fiind o temă specifică, nu ne gândim doar la acele lucruri care fac parte din viaţa de toate zilele. Nouă însă, mofetele, izvoarele carbogazoase ne ating sufletul, mai ales pentru că venim din oraşe mari. Când vezi cum trăiesc oamenii de aici, care îşi culeg zarzavaturile din grădinile lor, vrei să fii părtaş la această experienţă. Este un sentiment care îţi încălzeşte sufletul şi care este în totală contradicţie cu acea experienţă pe care o trăim când cumpărăm alimentele din hipermarketurile din oraşele mari, neavând cunoştinţă de provenienţa lor.
Un astfel de produs turistic ar putea constitui baza unui pachet pentru gastroturism: turiştii ar fi recunoscători dacă ar avea posibilitatea de a vedea modul în care se prepară caşcavalul, ar putea învăţa din această experienţă", spun jurnaliştii englezi.
Alla Sokolova, redactor al publicaţiei "The Healing Sources", este de părere că unul dintre obiectivele din judeţul Covasna care ar putea atrage turişti este bazinul cu apă minerală de la Peteni.
"Aş evidenţia bazinele de ape minerale naturale, cum este cel de la Peteni. A fi acolo şi a simţi natura, să petreci 3-5 ore într-una dintre aceste locaţii, este o experienţă care merită în sine călătoria. Clienţii interesaţi de wellness caută acest tip de experienţă. Trendul din 2013 al Spa-Finder, unul dintre cele mai importante organizaţii din industria Spa, şi-a fixat ca obiectiv identificarea acestor locaţii. Combinând cele de mai sus, vom găsi o destinaţie turistică unică, atractivă pentru mulţi turişti", a spus Alla Sokolova, redactorul publicaţiei.
Numărul "The Healing Sources" care conţine reportajele din judeţul Covasna va ieşi de sub tipar în luna februarie a anului 2014.

 

Sursa:Internet