CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportBucurestiul si-a diversificat oferta turistica


"Aduceţi-vă puţin aminte ce se întâmplă la Noaptea Muzeelor, la festivalurile care se petrec şi s-au petrecut în Bucureşti, la manifestările sportive care au avut loc în Capitală şi o să vedeţi că Bucureştiul şi-a diversificat mult oferta turistică", a spus Sorin Oprescu la Conferinţa Internaţională de Turism cu tema "Identificarea avantajelor competitive ale unei destinaţii turistice, oportunităţi şi provocări pentru dezvoltarea durabilă a turismului".
Sorin Oprescu a mai spus că cei aproximativ 2,3 milioane de locuitori fac ca Bucureştiul să fie al zecelea oraş ca populaţie din UE, în realitate Capitala fiind gazda a peste trei milioane de oameni zilnic.
Primarul a adăugat că Bucureştiul are "toate condimentele" unui mare oraş european care merită vizitat.
"Oraşul nostru este un loc care abundă în istorie şi cultură, în care domnesc diversitatea şi contrastul, dar căruia nu-i lipseşte eleganţa şi rafinamentul", a arătat Oprescu.
În prezentarea Capitalei, Oprescu a făcut referire la edificiile de patrimoniu, la muzee, parcuri,la viaţa artistică din centrul Istoric, la Opera Naţională şi Ateneul Român, arătând totodată Cimitirul Bellu a fost inclus în Ruta Europeană a Cimitirelor Semnificative.
"Zeci de mii de turişti ne-au vizitat oraşul într-o singură zi, respectiv ziua finalei UEFA Europa League, iar capacitatea noastră de organizare ne-a adus cuvinte de laudă din partea tuturor, inclusiv a presei internaţionale care a fost prezentă la eveniment", a mai spus Oprescu.
Primarul a precizat că printre proiectele imediate ale municipalităţii se află construirea unei săli polivalente şi a unei săli de concerte.
În încheierea discursului său, Oprescu a arătat că, din punctul lui de vedere, Bucureştiul este cel mai potrivit punct de plecare pentru un tur al României.
Primarul Capitalei i-a oferit secretarului general al Organizaţiei Mondiale a Turismului, Taleb Rifai, cheia oraşului şi i-a mulţumit pentru implicarea sa în dezvoltarea turismului românesc.
În ceremonia de deschidere a conferinţei a fost prezentat un film de promovare a României, respectiv un interviu cu Prinţul Charles.

Sursa:Internet