CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportRom├ónia va merge pe turismul de aventură


Razvan Filipescu a participat vineri la conferinţa 'Turismul de aventură - viitorul turismului mondial: Oportunităţi pentru dezvoltarea industriei de turism de aventură şi a comunităţilor locale în România', conform unui comunicat al ANT remis AGERPRES.
În cadrul conferinţei au avut loc prezentări, dezbateri şi workshop-uri, în vederea identificării de oportunităţi pentru dezvoltarea turismului de aventură, precum şi a modului în care acesta poate contribui la dezvoltarea comunităţilor locale.
' Suntem în acest moment în etapa în care toate eforturile şi studiile făcute în ultimii ani au subliniat necesitatea atragerii turiştilor către toate zonele cu potenţial turistic, iar turismul de aventură este unul dintre acestea. În opţiunile de călătorie trebuie să alegem să ne vizităm şi propria ţară. Avem un patrimoniu turistic demn de invidiat, care prin atractivitatea sa are menirea să incite şi să asigure integrarea unor zone, obiective, regiuni în circuitele turistice interne şi internaţionale', a declarat Răzvan Filipescu.
De asemenea, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism a evidenţiat rolul turismului de aventură în creşterea numărului de turişti străini în România.
' În produsul turistic al României se regăsesc natura sălbatică, plimbările, excursiile pe râuri, organizate în prezent de operatori de turism de aventură care au inclus România ca destinaţie turistică. Avem numeroase avantaje generate de faptul că resursele noastre, geografia ţării, climatul şi atracţiile naturale sunt produsele necesare dezvoltării turismului de aventură. Datorită capitalului natural uriaş al României, ne dorim ca acest tip de turism să fie din ce în ce mai promovat prin organizarea de evenimente', a mai spus Răzvan Filipescu.

 

Sursa:Internet