CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportCat succes are sistemul all inclusive pe litoralul romanesc?


Aproximativ 120.000 de români preferă complexurile all inclusiv din Turcia, Bulgaria şi Grecia, chiar dacă şi în ţara noastră sunt două hoteluri de cinci stele, cinci de patru si alte sapte clasificate la trei stele, care oferă astfel de servicii.
Totuşi aşteptările pentru acest an sunt mari: pe litoralul nostru ar trebui să ajungă 1,2 milioane de turisti veniti prin intermediul agentiilor de turism.
Turoperatorii din  turism vorbesc de o creştere cu 20 la sută a turiştilor  veniţi pe litoralul românesc faţă de anul trecut. Sistemul all inclusive rămâne însă veriga slabă printre produsele vândute clienţilor de agenţiile de turism.
Interesant este că acest lucru se petrece în condiţiile în care la momentul actual avem mai multe hoteluri care oferă astfel de servicii comparativ cu anii trecuţi. Este vorba de 14 stabilimente împărţite astfel: două hoteluri de cinci stele, cinci de patru si alte sapte clasificate la trei stele. Şase dintre ele sunt în staţiunea Mamaia.
Vorbim de o creştere cu 50 la sută a românilor care vor sistemul all inclusive pe litoralul românesc. În acest context, sunt aşteptaţi  650.000 de oameni, iar creşterea se explică  şi cu cele 1.000 de locuri noi de cazare adăugate în 2013 prin deschiderea a trei hoteluri.
Specialiştii sunt optimişti şi anunţă că segmentul all inclusive se va dezvolta în viitorul apropiat, mai ales că în România se practică preţuri cu 10% până la 20% mai mici decât cel bulgăresc, în plin sezon. Spre exemplu, o noapte de cazare în regim all inclusive la un hotel important costă 40 de euro de persoană, în plin sezon si scade la 27-30 de euro către finalul verii.

Sursa:Internet