CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportSfaturi de la Politia Romana pentru un 15 august fara incidente


 Rugati un vecin de incredere sa tina sub observatie casa si sa anunte imediat politia daca observa o persoana suspecta care stationeaza fara motiv in fata usii sau care incearca sa descuie usa.
Inchideti si asigurati la plecare toate usile si geamurile casei, usa de la balcon, geamul de aerisire de la baie si nu lasati in casa obiecte de mare valoare sau bani, acestea fiind principalele „atractii” pentru hoti.
Lasati o lumina aprinsa sau un radio pornit in locuinta; acestea pot deruta eventualii musafiri nepoftiti.
Daca plecati in vacanta cu autoturismul:
Atunci cand opriti, fie si doar pentru un scurt popas, nu lasati cheile in contact si asigurati-va ca ati inchis portierele si geamurile. Obiectele de valoare lasate la vedere in masina (genti, posete, telefoane mobile, laptop-uri, camere foto/video, pungi de cadouri) pot fi tentante pentru hoti.
Nu lasati niciodata in autoturism actele masinii, bani sau alte documente importante si parcati, pe cat posibil, in locuri special amenajate si luminate.
Fiti prudent atunci cand vi se solicita ajutorul de catre persoane necunoscute.
Pe perioada sejurului:
Cand ajungeti la destinatie, nu lasati bagajele nesupravegheate in gara, in parcare ori la hotel.
Evitati taxiurile fara insemne de firma ori aparate de taxare.
Nu lasati copiii nesupravegheati sau sa mearga singuri la cumparaturi. Banii si bunurile de valoare pe care nu le aveti asupra dumneavoastra trebuie pastrate in seiful hotelului. Daca mergeti la plaja sau la picnic, nu va lasati bunurile nesupravegheate.
Nu permiteti accesul in camera dumneavoastra de hotel a unor persoane necunoscute sau persoanelor cunoscute ocazional.
Deplasati-va in grup si nu raspundeti la provocarile altor persoane si evitati persoanele turbulente sau in stare de ebrietate.
Lasati-va lucrurile de valoare, banii, documentele, in seiful hotelului! Luati la dumneavoastra numai sumele necesare unor plati curente.
Daca aveti repartizata o camera la parter/un etaj inferior, unde este posibil accesul in interiorul incintei, prin escaladare, nu lasati geamurile sau usa de la balcon deschise. Daca va gasiti camera ravasita, nu atingeti nimic si sunati imediat la 112.
Nu plecati singuri, noaptea tarziu, de la petreceri sau localuri si nu va plimbati in locuri izolate si intunecoase.
Daca va petreceti vacanta in strainatate
Interesati-va din timp cu privire la legislatia tarii respective, la procurarea adreselor, telefoanelor ambasadelor sau consulatelor tarii noastre din statele respective - informatii puse la dispozitie de Ministerul Afacerilor Externe - www.mae.ro.
Interesati-va de moneda de schimb a tarii de destinatie si efectuati schimbul valutar inainte de plecare. In cazul in care moneda nationala este greu de achizitionat, puteti efectua schimbul valutar in euro sau dolari.
Daca urmeaza sa calatoriti cu avionul, pe eticheta bagajelor dumneavoastra, treceti-va doar numele si numarul de telefon (nu si adresa!).

Sursa:Internet