CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportPeste 12.000 de turisti au participat la festivitatile de Ziua Marinei


Manifestarile dedicate Zilei Marinei au debutat cu intonarea imnului de stat si inaltarea drapelului national, urmate de un Te Deum savarsit arhiepiscopul Tomisului, Teodosie.
Exercitiile demonstrative de respingere a atacurilor pe mare de la bordul salupelor RHIB, in aer cu avioanele cu reactie si elicopterele de atac PUMA Naval, si pe tarm, sustinute de infanteristii marini, au facut si anul acesta deliciul publicului, starnind ovatii si ropote de aplauze.
Primarul Constantei, Radu Mazare, a coborat pe faleza, din loja oficialitatilor, si a imprumutat un automat AKM cu aruncator de grenade pentru a se fotografia cu el. "Nu stiti ca sunt marinar si eu? La Revolutie eram exact cu o arma ca aceasta in mana", a spus Mazare.
El a adaugat ca spectacolul realizat de Ziua Marinei ar trebui sa fie mai dinamic, dar asta inseamna si un buget pe masura. "Eu as vedea manifestarile mai vii, mai dinamice, dar conteaza si ce buget ai pentru asta", a precizat primarul.
La festivitatile ocazionate de Ziua Marinei Romane, Radu Mazare a venit imbracat in tinuta adecvata - tricou in dungi si cascheta de ofiter de marina pe care avea brodata o ancora cu initialele CB. "Este o cascheta realizata de Catalin Botezatu, iar initialele sunt marca sa", a lamurit edilul Constantei, citat de Agerpres.
La festivitatile de pe faleza Comandamentului Flotei au participat ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, ministrul de Interne, Radu Stroe, seful Statului Major General, generalul Stefan Danila, seful Statului Major al Fortelor Navale, viceamiral dr. ing. Aurel Popa, comandantul Flotei, contraamiral de flotila Alexandru Marsu, atasati militari si parlamentari.

 

Sursa:Internet