CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportLăcaşele de cult din judeţul V├ólcea aşteaptă pelerinii pentru Sărbătorile Pascale


Lăcaşele de cult din judeţul Vâlcea aşteaptă pelerinii pentru Sărbătorile Pascale

Cozia, Hurezi, Arnota, Surpatele, Dintr-un Lemn sunt doar câteva din mănăstirile vâlcene care și în acest an vor fi vizitate de pelerini cu ocazia Sărbătorilor Pascale, primarii localităților pe raza cărora se află acestea pregătind atât căile de acces, dar și dispozitive pentru asigurarea ordinii și a siguranței turiștilor.
Primarul orașului Horezu, Ilie Fârtat, spune că și proprietarii de pensiuni au diversificat oferta pentru aceste zile.
“La noi, pe site-ul primăriei există o informare non-stop cu privire la numărul locurilor vacante la pensiunile din zonă. Ctitoria brâncovenească, mă refer la Mănăstirea Hurezi, este unul din cele mai căutate locuri de pelerini pentru a participa la sfintele sărbători de Paște. Primăria va asigura prin efectivele de poliție locală ordinea și securitatea turiștilor, poliția rutieră va asigura fluidizarea în zonă, rugăm pelerinii care vin cu mașinile personale să respectele indicațiile de parcare pentru a nu îngreuna traficul în zonă”, a precizat Fârtat.
Județul Vâlcea este unul din locurile preferate de pelerini creștini-ortodocși pentru a participa la Sărbătorile Pascale, aceștia alegând în afara mănăstirilor menționate și schiturile Cornet, Dobrușa, Stănești, Jgheaburi, Bradu, Grâuiul Lupului etc.

Sursa:Internet