CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportPeste 20.000 de pasageri se vor ├«mbarca anul viitor din Portul Constanţa pe vase de croazieră maritimă


"În acest an au început să se facă şi îmbarcări de persoane, nu doar debarcări în Portul Constanţa. Anul viitor vor fi îmbarcări pentru nouă nave, aparţinând companiei italiene MSC.
Astfel, peste 20.000 de pasageri se vor îmbarca anul viitor din Portul Constanţa. În acest an s-au îmbarcat aproximativ 1.500. Pasagerii sunt în general din UE, dar cei mai mulţi sunt italieni. Mai puţin de 50% sunt români. O astfel de croazieră pleacă din Constanţa şi ajunge în porturi din Turcia, Grecia, Italia şi se întoarce în România. Călătoria durează 7-11 zile şi ajunge în şase porturi.
Sezonul de croaziere se deschide în aprilie şi se închide în octombrie.
"Aceste îmbarcări, pe de o parte, duc la creşterea circulaţiei turistice în Constanţa şi, pe de altă parte, înseamnă şi o creştere a industriei din zonă, pe aeroport, şi o conectare a Constanţei pe principalele rute de croazieră din Europa. Această activitate va creşte de la an la an", a spus Răzvan Filipescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism.
Până în acest an, navele ajungeau în Constanţa doar în tranzit, şi staţionau mai puţin de o zi.
În 2013 au ajuns în Portul Constanţa 54.000 de turişti, cu 69 de nave fluviale şi maritime. Cei mai mulţi, peste 70%, au venit cu navele maritime. Acestea au o capacitate medie de 2.000 de pasageri, pe când o navă fluvială nu poate transporta mai mult de 150-200 de persoane.
Cei mai mulţi turişti ajunşi pe mare sunt din SUA.
Prognoza reprezentanţilor Portului Constanţa pentru anul viitor este de 65.000 de pasageri, cu 71 de nave, programate deja. Programările sunt încă în curs.

 

Sursa:Internet