Rata de absorbţie a fondurilor europene la nivelul Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT), una dintre priorităţile instituţiei pentru acest an, a crescut semnificativ în 2013, la peste 22%, de la aproximativ 6%, cât a fost în 2012.
ANT este organism intermediar în domeniul turismului pentru Programul Operaţional Regional, gestionând în cadrul Axei Prioritare 5 a Programului Operaţional Regional Domeniul major de intervenţie 5.3 'Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare, în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică'.
'Anul 2013 a fost unul pozitiv pentru turismul românesc. Conform datelor statistice, românii au mai renunţat la vacanţele în străinătate în favoarea celor autohtone, astfel încât turismul intern a crescut. De asemenea, a crescut uşor şi numărul străinilor care au vizitat ţara noastră şi acest fapt se datorează şi promovării agresive pe pieţele de oportunitate. Cred că România va deveni mai atractivă pentru străini şi, chiar dacă nu am depăşit criza economică, industria turismului şi-a menţinut indicatorii. România se află în faţa unui nou început din punct de vedere al dezvoltării turismului. Chiar dacă s-au făcut unele progrese în ultima perioadă, România are nevoie de eforturi mari în următorii ani pentru a deveni competitivă pe piaţa internaţională a turismului', a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT), Răzvan Filipescu, trecând în revistă activitatea sa din 2013.
ANT a sprijinit, constant, tendinţa dezvoltării industriei turismului, prin întoarcerea sa către natură şi valorile culturale autentice. În acest context, a încurajat dezvoltarea agroturismului, ecoturismului, turismului rural, turismului activ şi de aventură.
În 2013, din ce în ce mai multe organizaţii lucrative şi non-lucrative au pornit campanii de sensibilizare în vederea orientării 'consumatorilor' către turismul durabil şi responsabil.
Sursa:Internet |