CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportLacu Sarat va deveni statiune balneara


 Staţiunea este cvasipărăsită şi arată jalnic, lucru recunoscut chiar de autorităţi.
Lacu Sărat nu mai arată demult a staţiune, numai tăbliţa de la intrare a mai rămas să amintească faptul că aici a fost cândva staţiune. Trebuie să începem treaba aici, altfel ne facem de râs. Avem un proiect mare pentru Lacu Sărat. Am prins în buget 1,5 milioane de lei, vom mai da şi alţi bani, dar trebuie să dea şi Primăria Brăila măcar cât dăm noi şi Consiliul Local Chiscani să contribuie cu ceva”, a spus Bunea Stancu.
Consilierii judeţeni au votat anul trecut un proiect de hotărâre privind înfiinţarea unei asociaţii de dezvoltare intercomunitară pentru salvarea staţiunii Lacu Sărat între municipiul Brăila şi comuna Chiscani pe raza căreia se află staţiunea.
Pe lista măsurilor de urgenţă care vor fi luate se află înfiinţarea unei păduri în jurul lacului, pe o suprafaţă de 50-60 de hectare, desfiinţarea gardurilor din staţiune şi a barierei de la intrare, asigurarea de alei practicabile şi înfiinţarea unui sens giratoriu la intrarea în staţiune. ”În jurul lacului o să încercăm să obţinem în jur de 50-60 de ha de teren pentru a înfiinţa o pădure. Discutăm şi despre obligaţia administraţiilor de a asigura un loc pentru plajă, pentru acces la lac, locuri de parcare, dar şi utilităţile necesare care înseamnă apă, canalizare, electricitate, eventual gaz metan. Gândim o administrare care să fie numai a Lacului Sărat. Vreau ca oamenii să se plimbe în siguranţă în staţiune. Astăzi, staţiunea este patria gropilor. Mai este şi acea barieră la intrare, de parcă suntem la Penitenciarul Jilava", a afirmat Bunea Stancu.
Acest proiect tehnic de modernizare a staţiunii va fi executat de arhitecţi ai Universităţii "Ion Mincu", iar asociaţia nou înfiinţată are rolul de a veni cu proiecte pentru dezvoltarea staţiunii Lacu Sărat. Lacu Sărat are o suprafaţă de 1,72 kilometri pătraţi şi o adâncime de 1,5 metri, iar proprietăţile sale curative se păstrează şi pe timpul secetei, deoarece pe porţiunile de unde se retrage apa sărătura formează o crustă care protejează stratul de nămol.

Sursa:Internet