CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

Transport



155 de ani de la Mica Unire


Este Ziua Unirii, iar capitala Moldovei e gata de sarbatoare: au fost maturate strazile, zapada a fost adunata, iar statuia lui Alexandru Ioan Cuza a fost lustruita.
Presedintele Traian Basescu a transmis, vineri, un mesaj cu prilejul Zilei Unirii Principatelor in care afirma ca evenimentul care a avut loc in urma cu 155 de ani este fara indoiala "actul politic fondator al tarii noastre", care trebuie sa ne faca sa intelegem importanța solidaritatii.
"Celebram astazi Ziua Unirii Principatelor Romane, un eveniment istoric care isi pastreaza forta spirituala pentru noi toti, cei care suntem in Romania sau in comunitațile din afara granitelor. Am amintit cu prilejul fiecarei sarbatori dedicata momentului Unirii faptele istorice extraordinare care au pregatit-o, dar si figurile politice fara de care nu ar fi fost cu putinta Unirea romanilor intr-un singur stat care sa le asigure identitatea si viitorul national", arata presedintele in mesaj.
Potrivit sefului statului, "aceasta zi este cel mai bun prilej sa reflectam impreuna la semnificațiile Unirii, la sensul profund al acestui mare ideal devenit realitate, care a marcat nasterea Romaniei moderne". "Unirea ramane, fara indoiala, actul politic fondator al tarii noastre. Dar, dincolo de dimensiunea politica, nu trebuie sa uitam de forța acesteia de a ne aduce impreuna", considera presedintele Traian Basescu.
Premierul Victor Ponta nu va mai participa la manifestarile de la Iasi prilejuite de implinirea a 155 de ani de la Unirea Principatelor, potrivit unor surse politice locale. La evenimente vor fi prezenti presedintele Senatului, Crin Antonescu, si vicepremierul Liviu Dragnea. Premierul avea programata participarea la manifestarile de la Iasi incepand cu ora 11.00.
Premierul Ponta transmite, cu prilejul zilei de 24 ianuarie, un mesaj de unitate si solidaritate, aratand ca romanii au transmis un mesaj similar in urma cu 155 ani, cand liderii politici ai vremii au decis ca interesul national este mai presus "de orice ambitii egoiste sau interese particulare".

 

Sursa:Internet