CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportColtul de rai din Muntii Fagaras


Coltul de rai din Muntii Fagaras

 

Locul, desprins parca din filele cartilor de povesti se afla in inima Tarii Fagarasului, intr-o zona in care malaiul inca se cerne la moara de apa, iar oamenii isi fac rugaciunile in biserici subterane.
La 50 de kilometri de Brasov, spre Sibiu, pe DN1, cotesti spre Muntii Fagaras. La capat, drumul dezvaluie calatorului un colt de rai: o poiana plina de narcise.
"Narcisele care sunt aici sunt niste minuni ale naturii. Pe langa narcise mai avem si irisul, iris iberica, specii care sunt ocrotite de lege", a declarat padurarul Aurel Runceanu.
Poiana Narciselor se intinde pe aprope 400 de hectare si este arie naturala protejata. Nimeni nu are voie sa culeaga florile si nici sa coseasca iarba. Saptamanile viitore campul va fi alb de flori. Acum este perioada ideala sa mergeti sa vizitati Poiana Narciselor.
Frumusetea zonei este data si de satele pitoresti din apropiere.
La nici zece kilometri de Poiana Narciselor, satul Ohaba ofera o veritabila calatorie in timp. Aici, localnicii isi macacina granele la moara de apa veche de 150 de ani.
La moara poate face popas si drumetul flamand ori insetat. In odaile gatite mereu de sarbatoare musafirul e tratat ca unul de-al casei.
Si daca nici susurul apei nu va scapa de stresul urban, atunci mergeti inca 5 kilometri spre munte, pana la manastirea rupestra de la Sinca Veche. Grotele sapate in deal sunt incarcate de simboluri stranii care atata.
Originea templului de la Sinca Veche este invaluita in mister. Se presupune ca a fost construita inca de pe vremea dacilor si ei au fost primii care faceau ceremoniale aici. Ulterior s-a transformat intr-o biserica ortodoxa.

 

Sursa:Internet