CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportGala Bute, dosar greu la DNA pentru Udrea şi Ariton


Gala Bute, dosar greu la DNA pentru Udrea şi Ariton

 

DNA a cerut aviz de la Camera Deputaților şi Senat pentru începerea urmăririi penale față de Elena Udrea - fost ministru la Dezvoltare Regională şi Turism şi Ion Ariton - fost ministru al Economiei. Ei vor fi urmăriţi penal pentru finanţarea „Galei Bute“. Ieri, în Gorj şi alte judeţe au fost percheziţii în acest caz. Elena Udrea a susţinut ieri, într-o conferinţă de presă că ancheta în dosarul ”Gala Bute” este legată de declaraţiile pe care le-a făcut la adresa directorului interimar al SRI, Florian Coldea şi că se încearcă intimidarea ei.
În Gorj, procurorii au fost la Nicolae Isar, care deţine o firmă ce asigură servicii de dirigenţie de şantier. Se presupune că ar fi dat şi el bani pentru „Gala Bute“. Soţia acestuia neagă însă şi spune că firma soţului este în insolvenţă. Cu certitudine, mulţi bani au dat companiile energetice Turceni şi Rovinari. Pentru modul în care au finanţat acest eveniment companiile energetice este cercetat senatorul Ion Ariton, fost ministru al Economiei.
 În cazul Elenei Udrea, procurorii DNA susţin că metoda de atribuire a contractului în valoare de 10.175.168,44 lei către Europlus Computers a fost negocierea fără publicarea unui anunț de participare, iar suma urma să fie rambursată din fonduri europene. Contractul a fost atribuit în 2011 de Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, iar Europlus Computers trebuia să presteze servicii de promovare a României în cadrul evenimentelor desfășurate cu ocazia organizării Galei Internaționale de Box profesionist de către Federația Română de Box.

 

Sursa:Internet