CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportSalina Praid va deschide o nouă galerie de vizitare, destinată pacienţilor


Salina Praid va deschide o nouă galerie de vizitare, destinată pacienţilor

 

Directorul Salinei Praid, Sebestyen Jozsef, a declarat  că in anul  2014 s-a înregistrat un record de turiști și pacienți, baza de tratament fiind vizitată de 525.000 de persoane, cu aproape 150.000 mai multe decât în anul predecent. Drept urmare, s-a luat decizia amenajării unei noi galerii de vizitare, a cărei bază se află la 24 de metri sub cea actuală, unde se vor putea relaxa cei care vin în salină pentru a-și trata afecțiunile respiratorii și care vor fi separați de turiștii care vin doar în vizită.
Deocamdată a început realizarea unui drum de acces către respectivul orizont, unde s-a exploatat sare în anii ’70, pentru ca zona să fie pusă în siguranță și pentru a fi amenajate toate facilitățile necesare.
Directorul salinei a precizat că amenajarea drumului este anevoioasă, întrucât se face manual și a estimat că lucrarea va dura aproximativ un an. ‘Dacă facem drumul cu o pantă de 8-10%, atunci va avea o lungime de 300-400 metri, numai că e greu de săpat. De aceea va dura aproximativ un an‘, a explicat Sebestyen Jozsef.

 

Sursa:Internet