CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportInvitatie in Parang


Invitatie in Parang

 

Alba si alte trei judete s-au unit pentru a face cunoscuta o zona salbatica, unica in Romania, pe care am reusit s-o pastram in toata splendoarea si naturaletea ei. Se numeste Situl Frumoasa si se afla in muntii Parang, iar promovarea, facuta pe bani europeni, aduce anual in zona mii de turisti.
Nu intamplator aceasta zona situata la peste 2.000 de metri altitudine, in Muntii Parang, este numita Situl Fumoasa. Turistii care o viziteaza au impresia ca au nimerit in Paradis...
Biolog: "Pot intalni caprioare, vidra - pe care am vazut-o si noi, am surprins-o cu camerele, pasari foarte multe in zona..."
Cu o asemenea comoara, autoritatile din patru judete si-au unit fortele si au pus la cale un proiect de promovare. Astfel, Situl Frumoasa a devenit cunoscut in toata lumea. Mii de turisti il viziteaza anual si toti au parte, in primul rand, de-o lectie de viata: biodiversitatea trebuie protejata!
Andrei Sua, ranger Situl Frumoasa: "An de an, tot mai multi turisti frecventeaza zona pentru a se bucura de salbaticia si frumusetea naturii."
Punctul forte al Sitului Frumoasa este soseaua Transalpina, care il strabate.

 

Sursa:Internet