CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportCastelul de la Savarsin

Scurt istoric:

   Localitatea Savarsin atestata documentar in anul 1479, asezata pe malul drept al Muresului ascunde un desosebit obiectiv turistic. Sapaturile arheologice efectuate de Muzeul de Istorie al judetului Arad atesta existenta unei asezari si a unei fortificatii dacice care in trecut a reprezentat un important centru economic, politic, militar si religios al dacilor. 
     Un obiectiv atractiv pentru turistii ce sosesc pe aceste tinuturi este Castelul de la Savarsin. Construit in perioada anilor 1650- 1680, pe locul fostului castel al familiei nobiliare Forray, cladirea este in stil neoclasic, fiecare incapere fiind zugravita in alta culoare.
     De-a lungul timpului Castelul de la Savarsin a avut mai multi proprietari, unul din ei este chiar Regele Mihai care a cumparat cladirea in anul 1943 de la nobilul Starcea Mocioni.
     In anul 2001 Castelul Regal a fost retrocedat familiei regale. In urmatorii ani a fost renovat si remobilat, astfel incat in anul 2005 a fost redat circuitului turistic. In plus, se poate inchiria parterul castelului si o aripa de la etaj.
     Cu o vechime de peste 400 de ani si o suprafata de 22 de hectare, la Castelul de la Savarsin exista un parc ce are alei amenajate cu nisip sau zgura; in fata castelului putem vedea un lac si un foisor, un spatiu destinat relaxarii.

 

DATE CONTACT:
Savarsin, jud. Arad


Recomanda si prietenilor Distribuie pe facebook