CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportCastelul Bohus

Scurt istoric:

Avand multe traditii istorice medievale, localitatea Siria unde este situat castelul Bohus se poate mandri cu multe povesti fascinante.
Ea a fost resedinta unui vast domeniu care cuprindea o mare parte din actualele judete Arad si Hunedoara si aici se gasesc ruinele cetatii feudale.
Imediat sub dealul cetatii intalnesti Castelul Bohus, construit in prima jumatate a secolului al XIX-lea in stil neoclasic. Incarcat si acesta de istorie, el a fost locul in care s-au dus tratativele intre generalul Gorgey si generalul Frolov.

Din punct de vedere al structurii, este format dintr-un singur corp de cladire, avand 30 de camere, partea din fata avand o terasa cu coloane dorice. Aici este MUZEUL MEMORIAL Ioan Slavici si de asemenea gasim si o expozitie permanenta consacrata compozitorului Emil Montia care cuprinde o serie de exponate care oglindesc viata si activitatea muzicala. Se poate vedea aici mobilierul camerei de lucru, pianul si violoncelul compozitorului si unele editii ale principalelor sale lucrari "Fata de la Cozia", "Cercel", etc.

In apropierea castelului intalnim busturile lui Ioan Slavici, Eminescu si statuia lui Ion Russu-Sirianu ca si monumentul Antoniei Bohus care a oferit sprijin revolutionarilor inchisi dupa 1849 si a luptat pentru emanciparea femeilor.

 

DATE CONTACT:
Siria, jud. Arad


Recomanda si prietenilor Distribuie pe facebook