CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportPestera Dracoaia

       

 

ASEZARE:
Pestera Dracoaia este situata in Valea Sighistelului din apropierea satului Sighistel din comuna Campani, judetul Bihor.

 

DESCRIERE:
Pestera Dracoaia nu prezinta formatiuni concretionare spectaculoase cu exceptia unei scurgeri parietale care se poate intalni in partea finala a pesterii. Pestera nu este electrificata si este usor de parcurs. Pestera Dracoaia are o lungime sub 100 de metri insa impresioneaza prin giganticul sau portal.  Pestera Dracoaia poate fi vizitata fara ghid, poteca urca grohotisul, portal semicircular de 12m inaltime si 14m latime, urmeaza panta, sala mare iar dupa 100m sala se ingusteaza se face cot dreapta si se urca spre peretele cu stalagmite.
Pestera Dracoaia de pe Valea Sighistelului este una dintre pesterile care merita vizitate pentru intrarea spectaculoasa de peste 10 metri inaltime. Atentie la groapa din pestera, are peste 1 metru adancime, si este destul de mare incat sa poata cadea cineva in ea si sa se raneasca. Pentru vizita intreaga a pesterii aveti nevoie de surse de lumina.

 Recomanda si prietenilor Distribuie pe facebook