CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportPestera Rasnoavei

             

 

ASEZARE:
Pestera Rasnoavei este situata in localitatea Rasnov din judetul Brasov, Transilvania. Situata in muntii Postavaru este o pestera in zona localitatii Rasnov cu canale si coridoare extrem de stramte.

 
 

DESCRIERE:
Aproximativ 15% din cei 370 de metri ai pesterii se merge taras in pozitia culcat. Pestera e deosebit de atractiva pentru doritorii de aventura. Nu are sistem de iluminare si nici amenajeri.
Pestera este frumos decorata cu concretiuni, dar destul de ingusta, motiv pentru care nu se recomanda aventurarea aici a persoanelor claustrofobe. Nu poate fi vizitata in intregime fara ajutorul unui ghid experimentat, deoarece exista portiuni atat de inguste, incat parcurgerea lor se face pe burta, taras sau coborand pe un cablu.
Cine e dornic de aventuri si doreste a explora aceasta grota are nevoie de echipament specializat in explorarea grotei plus o lanterna. Iarna datorita inghetului se formaza stalagmite care atarna de peretii pesterii. Intra in categoria pesterilor cu nivel de dificultate ridicat.
Vizitarea pesterii Rasnoavei nu este posibila in sezonul ploios. De asemenea, turistii au nevoie de un minim de echipament, cum ar fi imbracaminte si incaltaminte (de preferabil bocanci sau cizme) impermeabile, lanterna, un ghiozdan micut.
Pentru a ajunge la aceasta cavitate, este necesara parcurgerea unui traseu de aproximativ o ora, cu plecare din Rasnov, mergand pe Valea Carbunarii si urmand marcajele catre pestera. 

 

 


Recomanda si prietenilor Distribuie pe facebook