CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportPestera Tecuri

        

 

ASEZARE:
Pestera Tecuri
este o arie protejata de interes national situata pe raza Parcului Natural Gradistea Muncelului – Cioclovina si corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervatii naturale de tip speologic). Situata pe Valea Pietrosului, comuna Baru, Pestera Tecuri este renumita prin frumusetea formatiunilor stalagmitice, coraliene si microcristalelor, aici aflandu-se una din cele mai spectaculoase stalagmite din pesterile Romaniei, înalta de 7m.

 
 

DESCRIERE:
Pestera este deosebit de spectaculoasa datorita formatiunilor specifice care se intalnesc aici. Aici se intalnesc un lac ce ar putea duce la o impresionanta retea de galerii subterane, precum si un put impresionant care este insuficient explorat. Impresionante deasemeni mai sunt formele concretionare masive si deosebit de spectaculoase, care ar putea obtura accesul la alte noi galerii. Pestera Tecuri este departe de a fi cercetata in intregime, ea putand avea o desfasurare totala pe mai multi kilometri.
Pestera Tecuri, lunga de aproape 500m, este accesibila printr-un aven adanc de 12m, amenajat cu o scara de lemn. De la baza avenului pornesc doua galerii: una spre nord-est, care constituie o adevarata expozitie de forme rezultate din cristalizarea carbonatului de calciu (stalactite, stalagmite, coralite etc.), alta spre sud, la capatul careia, dupa traversarea unui lac, dam de un put stramt.

 

ISTORIC:
Pestera a fost descoperita in anul 1947 de un localnic din Crivadia.


Recomanda si prietenilor Distribuie pe facebook