CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportPestera 3 de la Piscul Negru

 ASEZARE: Pesterile de la Piscu Negru sunt situate pe teritoriul administrativ al comunei Arefu, in Muntii Fagarasului.

 

Pestera 3 este situata la aproximativ 165 m de la intrarea in galeria de prospectiune. Se dezvolta de ambele parti ale galeriei, cm preponderenta in cea sudica.

 

DESCRIERE: A fost formata prin curge ce sub presiune iar apoi remodelata de curgerea cu nivel liber. Are 7,2 m dezvoltare si +6,5 m denivelare; 41 m extensie, coeficient de ramificare 1,86. La fel ca si in celelalte doua pesteri nu cunoastem deocamdata aici decat o parte din ceea ce poate fi penetrabil. Actuala dezvoltare a fost stabilita in urma unor derocari incomode si asidue. Galeria evolueaza in calcare cristaline, este in general joasa sau stramta, colturoasa si puternic umectata. Intre stratele subtiri sau foarte subtiri de calcar apar intercalatii necarbonatice, inspre aval explorarea este momentan oprita la o stramtoare ce a fost in buna parte largita; dincolo de ea galeria capata dimensium incurajatoare.

 

Sedimentul apare masiv in sala B colmatind o posibila penetrare inspre aval. Formatiuni de picurare si prelingere sunt prezente in zona A. Formele de eroziuni sunt reprezentate prin nivele, terase si pilieri iar cele de coroziune prin muchii taioase.

 

 

 

ISTORIC: Pesterile de la Piscu Negru au fost cercetate incepand cu anul 1986.

 

 


Recomanda si prietenilor Distribuie pe facebook