CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportPestera Mica din Fisura

   

 

ASEZARE:
Pestera Mica din Fisura - localizata Dealurile Tulcei.

            DESCRIERE:
Prima dintre pesterile din aceasta Fisura, este de dimensiuni mici si greu accesibila, prin coborarea in panta abrupta. In dreapta intrarii se deschide un horn ce comunica cu suprafata.
Are doua galerii paralele, care sunt unite printr-una scurta cu inaltimi mici si perpendiculara pe acestea. In interior nu sunt prezente concretiuni si nici nu se observa o tendinta de formare. Agentul dizolvant lipseste din peisaj, singura sursa este apa de condens care apare numai in perioadele reci ale anului, in rest pestera este uscata si fosila, cu foarte multe prabusiri care ingreuneaza inaintarea.
Galeria paralela cu cea de la intrare, este ingusta si greu accesibila. Aceasta are corespondent cu exteriorul printr-o mica deschidere, dar datorita prabusirilor este inpracticabila. 
Aerarea este puternica, datarita celor doua deschideri, care inlesnesc circulatia maselor de aer. Fauna pe care o gazduieste nu este bogata, aici intalnim o serie de anareide si coleoptere ca elemente trogloxene.
In afara hornului de la intrare, care este de dimensiuni mai mari, pestera este de dimensiuni mici. Pot fi analizate straturile si modul de interpunere al fetelor de stratificatie. Nu vor lipsi nici in cest caz echipamentul de protectie si cel de iluminat(care poate fi si o simpla lanterna cu baterii bune).
 

 

 

 


 


Recomanda si prietenilor Distribuie pe facebook