CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportRezervatia Naturala Cheile Intregalde         

 

ASEZARE:
Rezervatia Naturala Cheile Intregalde este o rezervatie geologica cu suprafata de 25 de hectare care se gaseste in partea central-estica a Muntilor Trascau si fac parte din sistemul de chei ce traverseaza masivul calcaros al culmii Ciumera-Bedeleu.

ACCES:
Aici se poate accesa de pe DN 1 Alba Iulia - Aiud pana la Galda de Jos, de unde drumul continua pe DJ 107K prin satul Modolesti (comuna intregalde) pana la Mogos.

DESCRIERE:
Turnurile, portalurile, conurile de grohotis, seriile de pereti si barnele inierbate formeaza un relief complex de o rara frumusete si unde se conserva si multe specii rare de plante printre care se afla si floarea de colt, floare care aici creste la cea mai joasa altitudine din Europa, aproximativ 600 m. Accesibilitatea si relieful deosebit de frumos fac din aceasta rezervatie naturala un important obiectiv al Trascaului. Cheile Intregalde se intinde pe o lungime de 1,5 kilometri.
Pentru a ocroti speciile de plante si animale protejate recomandarea noastra este de a vizita zona doar pe traseele marcate si inainte de a face acest lucru sa va interesati la localnici mai exact de drumuri pentru ca semnalizarea este destul de slaba.
Din cauza importantei lor, este strict interzisa recoltarea plantelor din rezervatie, una dintre cele pe cale de disparitie fiind floarea de colt (Leontopodium alpinum).


Recomanda si prietenilor Distribuie pe facebook