CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportRezervatia mixta Ineu - Lala         

ASEZARE:
Rezervatia mixta Ineu - Lala se intinde pe o suprafata de 2568 de hectare si face parte din Parcul National Muntii Rodnei.

ACCES:
Caile de acces catre el sunt DN 17 D - Rodna, Bistrita Nasaud, Sant, apoi pe un drum forestier spre cabana Valea Blaznei (Cabana Diana). De aici mergeti pe jos spre Varful Rosu, varful Ineut, Varful Ineu. De la cabana Blaznei trebuie urmat traseul semnalizat cu cruce albastra. Traseul este foarte usor si placut. Din saua Ineului se poate cobora la lacurile glaciare Lacul Lala Mic si Lacul Lala Mare.

           DESCRIERE:
Aceasta rezervatie prezinta o larga dezvoltare a reliefului glaciar (custuri, circuri glaciare, vai glaciare, morene) care cuprind si elemente ale retelei hidrografice deosebit de pitoresti (cascade si lacuri glaciare).
Flora si fauna caracteristica acestor munti este formata din: zimbru, cocos de mesteacan, tisa si altele. Rezervatia mixta Ineu - Lala face parte din Parcul National Muntii Rodnei.
Pentru a gasi mai multe solutii de a pune in valoare frumusetile zonei si pentru a atrage mai multi turisti, Administratia Parcului National Muntii Rodnei au facut uz imaginatie, astfel au venit cu ideea de a face programe turistice printre care si o drumetie de o zi pe varful Ineu si in jurul Lacului Lala. La aceasta drumetie participa sute de turisti anual, din tara si din strainatate.
Ineu este un varf muntos in Muntii Rodnei si ca inaltime este al doilea cu altitudinea de 2279 de metri.
Lacurile glaciare Lacul Lala Mic si Lacul Lala Mare sunt localizate in muntii Rodnei, sub varful Ineu, la o altitudine de 1815 metri. Lacul Lala Mare este unul dintre cele mai frumoase lacuri glaciare din Romania si este cel mai extins lac glaciar din Muntii Rodnei cu o suprafata de 5637 metri patrati si face parte din rezervatia mixta Ineu - Lala.
Lacul Lala Mic este de asemenea un lac glaciar. Cele doua lacuri se afla relativ aaproape unul de celalalt iar din lacul mic izvoraste Raul Lala care se varsa in Lala Mare.

Cele doua lacuri cu adancimi de aproximativ jumatate de metru fac parte dintr-un complex de lacuri glaciare.
In ele se poate pescui, iar fauna este formata din pastrav indigen si curcubeu.

 

 

 

 

 

 

 


Recomanda si prietenilor Distribuie pe facebook