CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportRezervatia naturala Padurea Troianu     

 

ASEZARE:
Rezervatia naturala Padurea Troianu este situata in partea de nord a Campiei Boianului la contactul cu Campia Gavanu-Burdea, in apropierea Paraului Urlui. Rezervatia se afla in aria administrativa a comunei Troianul (judetul Teleorman), situata intre satele Troianu și Vatra.

           DESCRIERE:
Rezervatia naturala Padurea Troianu se intinde pe o suprafata de 71 ha, aflata in custodia Directiei Silvice Alexandria. A fost declarata rezervatie in anul 2004, cu scopul protejarii bujorului romanesc, o specie amenintata cu disparitia, fiind inclusa in Lista Roșie a Plantelor Superioare din Romania.
Pentru protejarea florei și faunei s-au luat unele masuri: reducerea cailor de acces in padure, cu scopul reducerii impactului factorului uman, mai ales asupra covorului de ierboase; interzicerea plantarii salcamului; interzicerea oricarei activitati sau actiuni care ar duce la distrugerea partiala sau totala a speciilor de plante ocrotite prin lege in habitatele naturale; interzicerea pasunatului si amplasarea de stane si locuri de tarlire; interzicerea aprinderii si folosirii focului deschis, in afara vetrelor special amenajate si semnalizate, precum si interzicerea abandonarii deseurilor in afara locurilor special amenajate si semnalizate.
Declarata rezervatie naturala pentru protejarea speciei de bujor romanesc, specie endemica amenintata cu diparitia, Pe langa aceasta specie, se mai intalnesc si alte elemente de flora salbatica pentru care este necesara luarea unor masuri de conservare, in cadrul ariei naturale protejate: degetelul lanos (Digitalis lanata), ruscuta de primavara (Adonis vernalis), Salvia aethiopis.
In rezervatie se intalnesc aproximativ 60 de specii de plante, iar fauna este reprezentata in principiu de capriori, mistreti și indeosebi iepuri.
Arboretele sunt formate din specii de stejar specifice zonei de silvostepa: cer (Quercus cerris) in proportie de 95%, garnita (Quercus frainetto),tufan sau stejar pufos (Quercus pubescens), stejar brumariu (Quercus pedunculiflora).
Ca atractie turistica in zona rezervatiei, inafara Padurii Troianu, putem aminti: urmele unui drum care dateaza din secolul al II- lea d.Hr..

 

 

 

 


Recomanda si prietenilor Distribuie pe facebook