CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportRezervatia Grindul Lupilor       

 

ASEZARE:
Rezervatia Grindul Lupilor este o rezervatie stiintifica in cadrul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, fiind delimitata la nord-vest de Lacul Zmeica, la est, sud si sud-vest, de Lacul Sinoe, la vest, de Canalul 2, la nord, de Lacul Golovita.

            DESCRIERE:
Pe teritoriul rezervatiei predomina mediul acvatic. Mediul terestru este reprezentat prin grinduri si zone secetoase, care au favorizat dezvoltarea florei cat si faunei intr-un stil asemanator stepelor est-europene, cu influente mediteraneene. Intre cele doua medii, adica cel acvatic si terestru se interpune zona mlastinoasa, inundabila, purtatoarea unei flore si faune cu posibilitate de adaptare alternativa (apa, uscat).
Rezervatia ofera un mediul ideal pentru aproximativ 300 de specii de pasari, acestea gasind aici un refugiu de cuibarit si hrana. Primavara cand apele sunt mari, Lacul Sinoie inunda suprafete intinse, zone ce atrag o sumedenie de pasari, printre care califarul rosu si cel alb, rate lingurar, pelicani etc. Inafara numeroaselor specii de pasari rezervatia ofera adapost si unei specii mai rar intalnita in tara noastra, adica sacalul.
Zona colinara este ocupata de florile de ciulin, care ofera o imagine deosebita.
Grindul Lupilor este sanctuarul unor curiozitati naturale care ii confera, pe alocuri, aspectul unei jungle tropicale in toata regula. Apa freatica este aproape de suprafata, fapt ce avantajaza formarea unui strat de sol humificat. Padurile sunt dispuse in fasii inguste numite "hasmacuri" (in limba turca).


Recomanda si prietenilor Distribuie pe facebook